Hoe werkt het praktisch?

Een individuele sessie  bestaat typisch uit een deel  “gesprek”, een deel lichaamswerk en/of een deel “hands-on healing”. Zo breng je ongeveer 1.15 uur door in een veilige, ondersteunende en vertrouwelijke sfeer. 
Dit kan ook online via Zoom.

In het gesprek vertel je wat je naar hier brengt en wat er op dit moment in je leeft. We bekijken je ademhaling en lichaamshouding, en doen eventueel een paar bio-energetische oefeningen. We gaan dieper in op wat zich aandient, ook in de interactie tussen ons beiden. We verkennen waar nodig samen je situatie op vlak van zelfzorg, stress, dieet, gezondheid, relaties, familiegeschiedenis, attitude en overtuigingen. We ronden rustig af zodat je kan overzien en integreren.

Het lichaamswerk omvat ademen en bewegen, van zacht tot pittig, om je energie en bewustzijn te laten stromen. Je gebruikt je lichaam om je gevoelens en attitudes te verkennen en uit te drukken. We gaan in interactie, gebruiken rollenspel en experimentele dialoog om zaken te verkennen en uit te proberen.

Voor hands-on healing ga je in gemakkelijke kledij op de behandeltafel liggen, of op een stoeltje zitten, en ik overloop met mijn handen je ganse lichaam/energieveld, van teen tot top. Dit kan in contact met je lichaam, met zachte respectvolle aanraking, of vlak erboven als je daar de voorkeur aan geeft. Je veld komt in balans en laadt zich op door het contact. Daarna volgen eventueel een aantal situatie-specifieke technieken zoals chelation, herstructurering, helen van relatiekoorden, hara en core healing.

Je neemt rustig de tijd om ten volle hier en nu te komen vóór je naar huis gaat. Dit is het moment voor een korte feedback.
Sommige mensen voelen zich heel energiek na een sessie, anderen hebben juist behoefte aan rust. Het is belangrijk om geen volle agenda te hebben die dag zodat je de sessie ten volle kan laten doorwerken en integreren. De aard van dit werk vraagt dat je gedurende de 24 uur vóór en na geen alcohol gebruikt en veel water of thee drinkt. Verder bijpraten kan in de volgende sessie. Je kan me ook een mail sturen met je bevindingen.

Deze sessies zijn geen vervanging voor een doktersbezoek. Ik werk graag in overleg met je huisarts, kinesist of psychotherapeut en zal nooit tussenkomen in je medicatie of behandeling door hen.
Je kan bijvoorbeeld komen om te leren ontspannen en je ademhaling hiervoor te gebruiken.

Je komt meestal individueel. Maar Je kan ook met twee komen voor relatietherapie of een bemiddeling, waarin een conflict kan aangekaart, gekanaliseerd en uitgeklaard worden.

Soms heb je aan 1 sessie genoeg om een keerpunt te vinden, soms is langduriger begeleiding aangewezen. Om diepgaande en blijvende transformatie te bekomen is het nodig om gedurende een periode intensief te werken. Bijvoorbeeld 3 weken na elkaar en dan verder tweewekelijks. Het intake gesprek geeft hiervoor aanwijzing, maar de beslissing blijft bij jou. Je werkt op je eigen ritme en jij neemt verantwoordelijkheid voor je keuze.

HONORARIUM :

Iedereen is uniek en heeft een eigen tempo.
Voor een individuele sessie kan je dus opteren voor 1 u = 70 €, of voor 1.5u = 100 €

Korte repetitieve sessies zijn mogelijk, honorarium naargelang tijdsbestek (70 € per uur).


Betaling kan cash of per overschrijving op “HP Annick Schuerman BE58 9730 3874 6379”.
Ik werk enkel op afspraak en houd ruim plaats voor je in mijn agenda. Als je wil verschuiven of afzeggen kan dat tot 48 uur vóór onze afspraak. Bij later afzeggen wordt de sessie in rekening gebracht, tenzij in noodgeval.

Hier kan je het Intake Formulier downloaden.  Indien mogelijk, vul het met de hand in en mail het me op voorhand, of breng het ingevuld mee. Het helpt jou alvast te focussen en bespaart ons tijd in de sessie.