Annick

Als lichaamsgerichte psychotherapeut ben ik lid van de EABP (European Association for Body Psychotherapy, de accrediterende organisatie voor lichaamsgerichte psychotherapeuten) en onderschrijf ik hun ethische code.
Ik ben analytisch ingesteld, geduldig, geen grote babbelaar, vrij direct, een beetje slordig in huis maar heel precies in mijn werk.

Het heeft me altijd bezig gehouden hoe wij tot een vorm van duurzaam geluk kunnen komen. Al zijn “duurzaam” en “geluk” misschien niet meer de enige juiste woorden. Het is ook “helderheid, innerlijke rust en vrede” geworden. En zeker ook  “Groei, bloei, stoei” en plezier.
Ik zet ook nu mijn eigen helende reis onverminderd verder: ik probeer mijn lichaam en geest in optimale conditie te houden en mijn doel is, in Core Energetics termen, het (re)activeren van mijn Hoger Zelf en zoveel mogelijk van daar uit te leven. Masker af, bereid om mijn Lager Zelf te ontmoeten en mijn kleine kantjes of blinde vlekken aan te gaan. Yoga, lichaamswerk en meditatie, lezen en verdere opleiding, intervisie en supervisie staan regelmatig op de agenda. Als dusdanig voel ik me bereid en capabel om ook andere mensen bij te staan op hun tocht.
“We are not here to please each other but to help find the truth in our hearts”. Deze uitspraak (bron?) past me goed. 

Opleidingen in lichaamsgericht werk:

Als Doctor in de Diergeneeskunde heb ik een aantal jaren gewerkt als dierenarts, hoofdzakelijk kleine huisdieren. Mijn hoofd en handen gebruiken in dienst van gezond en prettig leven met dieren gaf me veel voldoening. Tot het leven me voor een heel andere richting wenkte.
Na jaren met plezier Reiki beoefenen (“handjes leggen” zegden mijn kinderen), groeide mijn verlangen naar een gestructureerde opleiding, met diepe transformatie voor mezelf, professionele training en supervisie. Die heb ik gevonden in de school van Barbara Brennan (www.barbarabrennan.com/), BBSHE. Haar benadering van het menselijke energieveld en zijn relatie met ziekte, gezondheid en geluk interesseren me mateloos. Ik rondde de 4-jarige opleiding af in 2011 (Oostenrijk) en werk sindsdien professioneel als healing-begeleider, hoofdzakelijk met de methode van Brennan Healing Science® .
In 2015 heb ik de Core Energetica training in NICE (Nederland) voltooid (www.coreenergetica.nl/).
Beide opleidingen werken sterk complementair. Ze richten zich op het optimaal beleven en belichamen van energie en bewustzijn, en op het vrijkomen uit beperkende karakterstructuren, overlevings- en verdedigingsmechanismen.
Na het voltooien van het 5de jaar, fungeer ik nu als assistent en teacher-in-training in NICE.
Ik geef inmiddels les in de Transformatie Training van NICE.

Bijkomende training :

Relational Chord Healing (Jan Janssen)
www.youtube.com/watch?v=vLh7zQRxMJ0

Werken met mensen die kanker hebben/hadden (Tjitze de Jong) ww.tjitzedejong.com

School voor Psychospiritueel Werk (Douwe Nutterts)
www.psychospiritueelwerk.com

Yoga teacher Training (Joachim Meire)
www.yogaloft.be/teacher-training

Embodiment Professional Leadership Academy (Mark Walsch, Daniela Wenzel ea.)
www.embodiedfacilitator.com/uk/

Ik heb yoga- en meditatieklassen gevolgd, bio-energetica beoefend, psychotherapie en Rolfing ondergaan.

Via mijn Master in General Management (PUB) aan de Vlerickschool deed ik bedrijfservaring op in de sectoren veevoeding en biotechnologie.
Tenslotte heb ik een eigen zaak (Phulkari) uitgebouwd zodat ik de opvoeding van mijn 3 kinderen, inmiddels allen dertigers, op ons eigen ritme ter harte kon nemen.

Spirituele lijn:
Barbara Brennan & Anna Timmermans
John en Eva Pierrakos
Wilhelm Reich en Carl Jung