Individuele sessies

“Change happens in relationship”, ook en zelfs online!

(Photo: Priscilla Du Preez op Unsplash)

Hier start je de communicatie op met mij maar vooral ook met jezelf. In individuele sessies ligt de focus op wat jij persoonlijk wil belichten en eventueel veranderen. Alle gevoelens, ook de moeilijke, de smossige, de lastige,…, alle gedachten, ook de foute, de stoute, de verwarde en de fantastische, zijn welkom. Je hernieuwt de verbinding met je eigen prachtige, innerlijke wezen, zodat je bewuster en geïnspireerder kan gaan leven. 

Er staat overweldigend veel informatie op het internet en in boeken, maar om echt iets te veranderen in je leven is lezen en nadenken vaak niet genoeg. Het is pas als je je moeilijkheden in relatie brengt en uitwerkt dat diepgaande verandering wortel schiet.
Mijn visie kan je lezen op Healing & Practice, mijn C.V. op Annick.
Het Intake formulier en -gesprek maken helder wat je graag wilt bereiken en welke werkwijze meest aangewezen is voor jou op dit moment.

Core Energetics

Ik gebruik deze actieve methode met lichaamswerk en interactie om je energie in beweging te brengen. Je gaat dieper ademen en voert onder mijn begeleiding lichaamsoefeningen uit die je energie laten stromen en helder maken wat er echt in je omgaat. Je observeert je saboterende patronen en probeert nieuwe vaardigheden uit. Zo zal je weerstand tegen verandering verzachten en vind je de bereidheid om actie te ondernemen in de buitenwereld.
Core helpt je om je verdedigingsmechanismen stapje voor stapje los te laten en dieper te gaan ontspannen.
(Meer over Core Energetics kan je lezen in Healing & Practice).

Hands-on Healing

In makkelijke kledij neem je plaats op de behandeltafel en ik laat mijn handen regulerend werken op je lichaam.  Mijn zachte respectvolle aanraking gaat in dialoog met wat er in je lichaam leeft. Dat brengt ontspanning en verfrissing in je lichaam/geest, wat belangrijk is om tot rust en inzicht, verandering en integratie te komen (Meer lezen over Hands-on healing in Healing &Practice).

Wat brengt me dat?

Als je ergens bent vastgelopen is het mijn bedoeling om je terug in “flow” te brengen. Het kan gaan over fysieke beperkingen, maar ook over een gemoedstoestand, een idee of een gewoonte die je wil veranderen.
Het is niet altijd gemakkelijk, soms confronterend, maar per saldo worden wezenlijke veranderingen in je leven mogelijk. Je lacht en je huilt, je drukt uit wat in jou leeft zodat je opgelucht kan adem halen en nieuwe vrijheid ervaren. Je leert jezelf op een diep niveau als vreugde ervaren en die ervaring maakt je (veer)krachtig. Ik zorg voor een veilige omgeving waarin je je als cliënt kunt ontplooien, zonder specifieke verwachtingen van mijn kant, maar wel met een visie op jouw essentie.

De klassieke hulpbronnen zijn artsen, kinesisten en psychologen enz… Healing is complementair aan al deze disciplines, en wordt ook gedefinieerd als het helen van de ziel, al dan niet gepaard gaand met genezing van het lichaam. Toch is healing niet confessioneel, je hoeft geen bepaalde godsdienst of dogma te belijden.

Je kan ervoor kiezen om één keer te komen, of in één of meerdere reeksen van sessies te werken.
Voor diepgaande transformatie is het zinvol om wekelijks of tweewekelijks te komen. (Hoe werkt het praktisch?).
Als je ver weg woont of je moeilijk kan verplaatsen kunnen sessies ook online doorgaan.

“Wij zijn niet begaan met welk pad jij kiest en bewandelt, enkel dat je het zo effectief bewandelt als je kan.” (Swami Satyananda Saraswati)