Healing & Practice

205982_10150260826690812_703190811_8254236_2452837_n (1)

Healing = thuiskomen in jezelf, tot rust komen, integreren, genezen. In je lichaam en in je gemoed. En van daaruit verder groeien naar de best mogelijke versie van jezelf.
Healing kan je ervaren, en tegelijk is het is een doe-woord, dus: Practice, we beoefenen, jij beoefent, ik beoefen.

Men zegt : “Uiteindelijk moet je het toch zelf doen”. Dat is waar, maar soms weet je niet waar te beginnen en kan je het niet alleen. Healing Practice is mijn praktijkplek waar je terecht kan met wat voor jou belangrijk voelt. Energetisch werk, aktief (Core Energetics) of ontvangend (Hands-on healing), yoga en meditatie zijn veilige, efficiënte methoden waarmee ik je letterlijk een handje toesteek.

—————– Meer weten… —————–

Healing kan voor jong en oud, ziek of gezond. Het is hoofdzakelijk een innerlijk proces dat altijd je persoonlijke groei zal bevorderen en je fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn ondersteunen. Je gaat van overleven en oeverloos dobberen naar intentionele groei, naar je leven creatief vorm geven met steeds meer vrijheidsgraden.
Als je lichaam iets mankeert, ga je naar de dokter. Als je psyche niet mee wil, kan een bezoek aan de psycholoog aangewezen zijn. Maar als je met praten alleen of met medicatie geen vat krijgt op de grondoorzaken van je ziekte, malaise of verslaving, dan kunnen healingsessies verheldering brengen. Vaak zit de oorzaak in je on(der)bewuste en daar werken we naartoe via het lichaam, dat wel eens de onbewuste geest genoemd wordt. Eens een (beperkende) overtuiging, beeld of herinnering in het bewustzijn komt wordt verandering mogelijk. Soms snel, soms is het flink sleutelen aan hardnekkige patronen, laag voor laag kom je er vrij van.
Belangrijk is het uitgangspunt dat iedereen een stralende, ongeschonden kern (Core) in zich heeft waar je terug naartoe kan werken. Die kern ligt vaak versluierd, hoofdzakelijk met verdedigingsmechanismen tegen de verwondingen die we opliepen, en tegen de pijn die we liever niet voelen.
De feiten van je leven kunnen we niet zomaar veranderen, maar samen kunnen we je rugzak wel een pak lichter maken. Je perspectief verruimt, je ziet nieuwe keuzemogelijkheden en leert anders omgaan met situaties. “Geheeld” wil dan zeggen dat je je vanbinnen ok voelt, uit 1 stuk in plaats van gefragmenteerd en verward. Dat je het gevoel hebt dat je het wel redt. Dat je volop leeft als de unieke jij die je bent.

Het healingproces begint bij jouw verlangen naar verandering. Samen creëren of vergroten we je vreugde, vrijheid en gezondheid, in verantwoordelijkheid en verbondenheid :

  • Vreugde : rust in je hoofd, comfortabel in je lijf, plezier in je leven.
  • Vrijheid : durven kiezen voor je verlangen, los komen van beperkende gewoonten
  • Gezondheid : optimaal gebruik (leren) maken van je zelf-genezend vermogen
  • Verantwoordelijkheid : met respect voor anderen én jezelf, je leven vorm geven
  • Verbondenheid : met open hart in wezenlijk contact

Contact met je essentie geeft innerlijke rust en stevigheid, en dat werkt het zelfgenezend vermogen sterk in de hand.

Er zijn tal van specifieke indicaties, waar healing goede resultaten geeft. Heb je schaamte en schuldgevoel dat je verlamt? Vind je bijvoorbeeld van jezelf dat je te veel drinkt of hebben je vrienden je daar al op gewezen? Wil je stoppen met roken maar geraak je er toch niet van af ? Wil je van je kalmeerpillen af omdat ze geen blijvende oplossing bieden ? Met healingsessies kom je tot inzicht en rust, en overwin je vermoeidheid, lusteloosheid en inertie.

Mijn praktijk steunt voornamelijk op deze pijlers :